FAQ

FAQ

Bez obzira na činjenicu da Taffix® blokira respiratorne viruse, mi i dalje snažno preporučujemo nošenje maski i fizičko distnciranje.

Taffix® je medicinsko sredstvo i može se kupiti bez recepta.

Taffix® ne bi trebalo da koristite ukoliko ste osetljivi na celulozu, limunsku kiselinu, natrijum citrat, benzalkonijum-hlorid ili mentol. Takođe, u slučaju trudnica, dojilja i dece do 12 godina starosti potrebno je posavetovati se sa lekarom.

Taffix®  možete koristiti do 3 puta dnevno. S obzirom na to da Vas Taffix®  štiti do 5 sati, ovim režimom uzimanja ste praktično zaštićeni čitav dan. Taffix®  je namenjen za povremenu upotrebu. Koristite ga kada idete na mesta puna ljudi. Nema potrebe da ga koristite kada ste u kući i tamo gde niste izloženi ljudima koji bi Vas mogli zaraziti.

Zato što je nos primarni put ulaska virusa koji se prenose vazduhom i izazivaju respiratorne infekcije. Više od 85 % virusa ulaze kroz nosnu sluznicu. U nosu pH iznosi 6.5, što je idealno za viruse. Primenom Taffix® -a, snižavamo pH na 3.5 i time blokiramo glavni put infekcije.

Ne postoje poznati neželjeni efekti, ali tokom prve upotrebe možete osetiti peckanje ili peckanje u nosu ili lagano kijanje. Ovo je prolazni osećaj koji će nestati kada se naviknete da koristite Taffix®. U retkim slučajevima možete osetiti i neki oblik iritacije, posebno ako Vam je nosna sluznica upaljena ili iziritirana i to će brzo nestati. Pojedinci mogu osetiti blagi osećaj ili začepljen nos. To je normalno, kao i osećaj je barijere koju stvara Taffix®. Ako osećate stalnu nelagodnost, možete oprati nos toplom vodom do olakšanja. Ako osetite ozbiljnu nelagodnost nakon primene Taffix®-a, obratite se svom lekaru.

U retkim slučajevima kada se i dogodi, takav simptom nestaće za nekoliko minuta.

Ne, nakon upotrebe Taffix®-a možete nastaviti da dišete normalno.

Da, ako izduvate nos, preporučujemo da ponovo nanesete Taffix®, da biste bili sigurni da ćete ostati zaštićeni.